Reserveren

Omgeving

Ontdek de omgeving te voet of per fiets. Vanaf de camping vindt u diverse fietsroutes die u door het landschap van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden voeren. Bekijk hier de routes die al voor uw zijn uitgestippeld. Of plan uw eigen route via de routeplanner van het VVV.

Schoonhoven
Bezoek de karakteristieke vesting- en zilverstad Schoonhoven. Deze plaats huisvest al sinds de 14e eeuw goud- en zilversmeden. Hoewel de zilverindustrie tegenwoordig niet meer de enige bestaansbron is, neemt het zilver nog steeds een belangrijke plaats in. Dit kunt u o.a. zien en beleven in  de talloze zilverwinkeltjes en -werkplaatsen die de stad rijk is, maar ook  aan de diverse evenementen die er worden georganiseerd.

Leerdam
Ook een aanrader is Glasstad Leerdam. Hier vinden jaarlijks de Leerdamse glasdagen plaats en u kunt hier terecht in Nationaal Glasmuseum ‘De Glasblazerij’.

Kinderdijk
Nergens ter wereld zijn zoveel molens per vierkante meter te vinden als in Kinderdijk.  Het landschap dat onder zeeniveau ligt en begon als nat veengebied wordt sinds eeuwen drooggemalen. De afwateringskanalen hiervoor zijn in de 14e eeuw met de hand gegraven. Alle molens in Kinderdijk zijn polder- of boezemmolens en werden gebruikt voor het wegmalen van regenwater uit het omdijkte landschap.

Ooievaarsdorp Groot-Ammers
Eind jaren zestig was de ooievaar in Nederland vrijwel geheel verdwenen. Door de Vogelbescherming werden, naar Zwitsers voorbeeld, plannen gemaakt om te komen tot een beschermingsplan voor de ooievaar. Het ooievaarsproject in Groot-Ammers is gestart in 1969 met het fokken van ooievaars om verdere teruggang van het aantal broedende ooievaars in Nederland te voorkomen.

Slot Loevestein
Dit kasteel dat stamt uit 1361, ligt op een unieke plek waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken. Zoals je zou denken werd de keuze om het slot hier te bouwen niet bepaald door de schoonheid van het gebied, maar was het de strategische ligging die de keuze bepaalde. Het was de ideale plek voor verdediging en voor het heffen van tolgelden. Het slot heeft ook gediend als Staatsgevangenis waar Hugo de Groot uit ontsnapte in een boekenkist.